Német lottó

Online lottó játék esetén íme a most elérhető főnyeremény:

A legutóbbi Német lottó sorsolás eredménye:

- nyerőszámok:

Ha az összes régi Német lottó sorsolás eredményére kíváncsi vagy, látogasd meg partnerünk, a lottozo.com Német lottó nyerőszámok oldalát!

NÉMET LOTTÓ

A Német Lottó széleskörű nyerési lehetőséget kínál játékosainak azzal, hogy 6 nyerőszámot és egy úgynevezett „szuperszámot” húznak ki. A Német Lottón épp ezért 9 féle mód van arra, hogy nyerjünk, tehát az esélyek nagyon jók.

A Német Lottó Története

A Német Lottót a Deutscher Lotto-und Totoblock (DLTB), Németország hivatalos lottó szervezete 1974-ben alapította. A DLTB ma Németország 16 független lottószervezetének a kooperációja, nevük németül Lotteriegesellschaften. Ezek a szervezetek Háromévente váltják egymást a DLTB elnöki pozíciójában.

german-lotto-title

A Német Lottó a legnépszerűbb lottó Németországban ennek egyik fő oka, hogy több mint 5 milliárd Euró nyereményt fizetnek ki évente. Így az elmúlt években is a Német Lottó jelentős summákat fizetett ki nyerteseinek. 2006 októberében az egyik játékos 37,6 millió Eurós főnyereményt vihetett haza. Ez a rekord már 2007-ben megdőlt, amikor a főnyeremény 43 millió Euróra duzzadt.

A Német Lottó szabályai

nemet lottoszelveny

A Német Lottó fogadási szelvénye

2013 májusában a Német Lottó szabályzata megváltozott a bónusz szám és a másodlagos nyeremények tekinttében. A bónusz szám helyét az úgynevezett „szuperszám” vette át. A Német Lottónál változatlanul két sorsoló berendezést használnak a húzásra, egyet a fő számokra és egy másik sorsoló berendezéssel húzzák a „szuperszámot”. A fő nyerőszámokat 1 és 49 között kell kiválasztani, a „szuperszámot” 0 és 9 között. Ezzel a nyeremény kategóriák is változtak, mert egy kilencedik nyerési lehetősig is megjelent. Azaz már akkor is pénz üti a markunkat, ha eltalálunk kettő fő nyerőszámot és mellé a „szuperszámot”.

A játékhoz válassz ki 6 számot 1-től 49-ig és egy „szuperszámot” 0 és 9 között. A húzásnál 8 számot húznak ki hivatalosan. Először a 6 fő nyerőszámot húzzák, majd egy külön sorsoló berendezésből a pótszámot, azaz a „szuperszámot” 1-től 9-ig. A játékosoknak el kell találniuk a „szuperszámot” is ahhoz, hogy elvigyék a főnyereményt.

A Német Lottó húzása készszer van egy héten, szerdán és szombaton 18:00-kor. A lottószelvények vásárlási lehetősége 3 órával a húzás előtt lezárul.

A Német Lottó nyereményei

Egy híresen nagy jackpot: 38 millió €

Egy híresen nagy jackpot: 38 millió €

Ahhoz, hogy elvidd a főnyereményt el kell találnod a 6 főszámot plusz a pótszámot, azaz a „szuperszámot”, amit egy külön sorsoló berendezéssel húznak. Ahhoz, hogy a harmadik, negyedik vagy ötödik és hetedik osztályú nyereményt megnyerd szükséges, hogy eltaláld a „szuperszámot” is.

Ahhoz, hogy a második díj a tied legyen azonban csak 5 fő nyerőszámot kell eltalálni.

A harmadik díjhoz 5 fő számot és „szuperszámot”, ahhoz, hogy a negyedik díjat elvidd csak 5 főszámot kell helyesen tippelni. Az ötödik díjhoz 4 fő nyerőszámot és a „szuperszámot, a hatodik díjhoz 4 fő nyerőszámot, a hetedik díjhoz 3 főszámot és a „szuperszámot” kell eltalálni.

Ha csak két számot találsz el a 49-ből, plusz a „szuperszámot”, akkor még minding nyerésben vagy, ez ugyanis a kilencedik kategóriájú nyereményosztály.

Ha elviszik a főnyereményt, 1 millió Eurónál kezdődik újra. Ha viszont nem jelentkeznek érte, akkor a játék tovább megy és ezzel is duzzad a következő húzásnál megnyerhető összeg. A nagyvonalú halmozódási szabályzat lehetővé teszi, hogy átlagban 5,24 millió Euróig növekedjen a főnyeremények összege. Minden nyeremény adómentes és egy összegben kézhez kapható.

A mai napig a Német Lottón megnyert legnagyobb összeg 43 millió Euró volt, amit 2007 decemberében nyert meg egy játékos. A szerencsés nyertes ráadásul ingyen jutott a szelvényhez, ami egy német napilap ajándék szelvénye volt. Ezelőtt a második legnagyobb nyeremény 37,6 millió Euró volt, amit 2006 októberében vittek haza.

A Német Lottó statisztikája

A Német Lottónak 9 különböző nyereményosztálya van, ami jelentős nyerési esélyekkel kecsegtet. Minden 57. játékos nyer, azzal, ha csak 2 számot eltalál a főszámokból plusz a „szuperszámot”. A Német Lottó bevételének 50%át nyereményként kiosztják.

A Német Lottó statisztikailag leggyakrabban húzott számai: 38, 22, 29, 45, 30 és 42.

A legritkábban húzott számok pedig: 7, 3, 28, 32, 36 és 37.

Egy Német Lottó anekdota

since_leaving_work_busKésésben a munkából – 2005 márciusában egy német értékesítő betért a sarki boltba, hogy megvegye a heti rendszerességgel vásárolt lottószelvényét. A vásárlás alatt a pénztáros észrevette, hogy a személy előző heti szelvénye telitalálatos. Amikor a pénztáros közölte vele a jó hírt a 20 millió Eurós főnyereményről a személy csak aggodalmaskodott, hogy elkésik a munkahelyéről és nem tud most időt szánni az örömködésre. Elrohant, hogy elérje a következő buszt, ami elviszi dolgozni. Mit is mondhatnánk erre? Tipikusan német…

Tetszett? Oszd meg!

Legfrissebb Német Lottó nyerőszámok

A Némt lottó jelenlegi főnyereménye -. Ha szeretnél játszani, de nem tudod, hogyan kell, akkor a segítséget itt találod!

Német lottó lottó sorsolás archívum

Ha az összes régi Német lottó sorsolás eredményére kíváncsi vagy, látogasd meg partnerünk, a lottozo.com Német lottó nyerőszámok oldalát!

További európai lottók jelenlegi nyereményei