Kalifornia SuperLotto Plus

A Kalifornia SuperLotto Plus lottó nagyban hozzájárul a „napfényállam”, Kalifornia szerencséjéhez, mivel megalakulása óta már több mint 27 milliárd dollárt fizetett ki nyerteseinek. A SuperLotto rendszeresen kínál olyan főnyereményeket, amiket a több államban is játszható USA MegaMillions lottó és az USA Powerball lottó is megirigyelhet.

A Kaliforniai SuperLotto története

california-superlotto-plusA Kaliforniai SuperLotto 1984 novemberében alakult, majd a SuperLotto Plus nevet 2000-ben vette fel. A lottó megalapításának eredeti célja az volt, hogy Kalifornia államban kiegészítő tőkét nyújtson iskoláknak és oktatási intézményeknek. A SuperLotto helyileg és nemzetközileg is a hatalmas nyereményei miatt vált híressé, mint például a 193 millió dolláros főnyeremény 2002-ben vagy a 72 millió dolláros 2007-ben.

Kaliforniai SuperLotto online lottószelvény vásárlás

A Kalifornia SuperLotto Plus szabályai

California-SuperLotto-Plus-Ticket

A Kalifornia SuperLotto Plus szelvénye

A játékhoz 5 számot kell kiválasztanunk 1 és 47 között és egy pótszámot (ezt nevezik „Mega number”-nek) 1 és 27 között.  A pótszám további nyeremények bezsebelését teszi lehetővé, de a telitalálathoz is szükséges.

Húzáskor az 5 nyerőszámot és a pótszámot külön-külön sorsoló berendezéssel húzzák. A szabályos játék érdekében a sorsoló berendezést és a számgolyó szetteket minden húzás előtt véletlenszerűen választják ki több közül. A lottóhúzás összes berendezését szabályos időközönként ellenőrzik a játék tisztaságának megőrzése érdekében.

A nyerőszámokat minden szerdán és szombaton, helyi idő szerint 19:57-kor (mi időnk szerint ez másnap hajnali 4:57) húzzák és természetesen felvételen rögzítik a húzást. A SuperLotto Plus főhadiszállása Sacramento-ban van. Szelvények értékesítése 3 órával a húzást megelőzően ér véget.

A legutóbbi Kalifornia SuperLotto Plus sorsolás nyerőszámai

California Lotto lottó sorsolás archívum

Ha az összes régi California Lotto sorsolás eredményére kíváncsi vagy, látogasd meg partnerünk, a lottozo.com California Lotto nyerőszámok oldalát!

A Kalifornia SuperLotto Plus nyereményei

Egy Kalifornia SuperLotto nyertes

Egy Kalifornia SuperLotto nyertes

A Kaliforniai SuperLotto Plusnak 9 különböző nyereménykategóriája van, már arra is fizet, ha csak a „Mega numbert”-t eltalálod. A főnyeremény megnyeréséhez el kell találnod az 5 nyerőszámot és pótszámot, azaz a Mega number-t is. A Superlotto főnyereménye, ha megnyerik, mindig 7 millió dollárnál indul.

2013. május 11-e óta a SuperLotto Plus nyereményét 30 évre kiterjedő évi részletekben is át lehet venni, nemrég ugyanis Amerika több lottója is bevezette ezt a lehetőséget. A nyertes eldöntheti, hogy a 30 éven keresztüli éves fizetést veszi igénybe, vagy egyben veszi át a főnyereményt. Kalifornia államban 30% adót kell fizetni a nyeremény után.

$17 millió nyeremény a Kalifornia SuperLottón

$17 millió nyeremény a Kalifornia SuperLottón

A Kalifornia SuperLotto Plus nyertesének 180 napja van a húzás után, hogy jelentkezzen a nyereményért. Azokat a nyereményeket, amiket nem vesznek fel, az oktatás kapja meg, tehát azok nem kerülnek vissza a játékba.

A Kalifornia SuperLotto Plus hivatalos weboldala: http://www.calottery.com/play/draw-games/superlotto-plus

Kalifornia SuperLotto statisztikai adatai

2010 áprilisa óta a lottó bevételek 87%-a visszaáramlott a közönséghez oktatásügyi támogatások formájában. Ez évente több mint 1 milliárd dollárt jelent az oktatás számára. Az adomány a következőképp van elosztva: 63% megy a tanárok fizetésébe, 20%-át tantermi segédeszközökre költik, a maradékkal pedig különböző oktatásügyi programokat támogatnak.

A SuperLotto-n leggyakrabban kihúzott számok: 15, 20, 26, 33, 35, és 13.

A legritkábban kihúzott számok: 40, 37, 1, 9, 44, 2, és 8

Tudják meg mások is!

Hogyan tovább?

Ma már nem luxus egy külföldi lottóra szelvényt vásárolni. Amennyiben új vagy a külföldi lottózásban, kezdd el az olvasást a “külföldi lottózás – hogyan?” oldalunkon.

Ha már nem új számodra az internetes vásárlás és tudsz angolul, akkor máris online vásárolhatsz lottószelvényt!

Jó játékot és sok nyereményt!