EuroMillions Európai lottó

EuroMillions, európai lottó bemutatása

EuroMillions európai lottó logó2011-ben, az Euromillions, az európai lottó megdöntötte a kontinens legnagyobb főnyereményének rekordját, hogy aztán 2012-ben ismét felülmúlja saját magát!

Az Euromillions 2004-ben indult és kilenc különböző európai országban játsszák. De a többi országból is játszható a játék az interneten keresztül, mint online lottó.

Nemritkán ugyanis az európai lottó, azaz az EuroMillions főnyereménye viszi világszinten a prímet. Egyébként a főnyereménye jelenleg -.

Euromillions, azaz az európai lottó történelme

EuroMillions országok, ahol játszhatóAz Euromillions 2004 februárjában alapult Franciaország, Spanyolország és az Egyesült Királyság legnagyobb lottótársaságainak összefogásával. Ugyanezen év októberében Ausztria, Belgium, Írország, Luxemburg, Portugália és Svájc is csatlakoztak ehhez az izgalmas kezdeményezéshez. Így lett az Euromillions Európa multinacionális lottója.

A legnagyobb főnyeremények eddig 2006 februárjában és novemberében voltak, ami 183 millió Euró volt, illetve 2011. júliusban 185 millió Euró, majd a rekord 2012 augusztusában dőlt meg 190 millió Euróval.

Az Euromillions hivatalos weboldala itt található. Ne ijedj meg, a szerény kinézetű, spanyol nyelvű oldal egy nagyon komoly európai lottó játékot takar!

Euromillions szabályai

A játékon játszani úgy lehet, hogy kiválasztasz 50 szám közül 5 számjegyet, illetve 0 és 11 között két külön pótszámot, amit az Euromillions esetében “Lucky Stars”-nak neveznek.
A pótszámok lehetővé teszik kiegészítő díjak megnyerését és természetesen a főnyeremény bezsebeléséhez el kell őket találni.
Az Euromillions, az európai lottó évente párszor bedobja a Superdraw névre hallgató rendkívüli húzást, ami azt jelenti, hogy a nyereményt minden ok nélkül hirtelen felemelik 100 millió Euróra és az onnan nő tovább addig, amíg meg nem nyerik.

A húzás minden kedden és pénteken magyar idő szerint este 21:00-kor van. A szelvények vásárlásának lehetősége három órával a húzás előtt lezárul. Weboldalunkon az EuroMillions lottó eredmények magyar idő szerint 23:00-kor kedden és pénteken már kint vannak.

Legfrissebb EuroMillions nyerőszámok

2023.01.20Spain - EuroMillions nyerőszámok
Ez a játék jelenleg nem elérhető nálunk
3
6
13
40
42
7
11

EuroMillions lottó sorsolás archívum

Ha az összes régi EuroMillions sorsolás eredményére kíváncsi vagy, látogasd meg partnerünk, a lottozo.com EuroMillions nyerőszámok oldalát!

Nyerési esélyek az európai lottón

EuroMillions lottószelvény kitöltés13 nyereménykategória létezik az európai lottón és a főnyeremény megütéséhez el kell találnod az öt fő számot, illetve a két „Lucky Start”-t is. Izgalmas része a játéknak, hogy a másodlagos nyereményosztály nyereményösszegei nem előre meghatározottak, hanem az aktuális főnyeremény összegétől függenek, a többi nyerőosztály viszont állandó nyereményeket fizet.

Az Euromillions minding 15 millió Eurónál indul és minden újabb körben növekszik, amíg el nem ér egy meghatározott tetőpontot. Ez a tetőpont minden alkalommal 5 millió Euróval nő, azután, hogy elérték. 2012 augusztusban ez a tetőpont 190 millió Euró volt az Euromillions-on, amit egy brit házaspár vitt haza.

Ezért, ha az európai lottó főnyereménye újra 190 millió eurót érne el és senki sem viszi el, akkor a következő szintként az 195 millióig fog duzzadni, és ha azt sem viszi el senki, akkor a másodlagos nyerőosztályok között szétosztják a nyereményt és újra kezdődik a ciklus 15 millió Eurónál.

A főnyeremény az európai lottónA játékon így a jelenleg (2014 januári állapot) megnyerhető legnagyobb összeg 195 millió Euró.

A nyertesnek három hónapja van, hogy begyűjtse a nyereményt, amit csak egy összegben vehet fel. 190 millió Euró esetén ez még akkor is 10 db utazóbőröndnyi pénz, ha 500 Eurós bankjegyekben kéri ki a nyertes, így érdemesebb inkább bankszámlára utaltatni a főnyereményt! De azt gondolom, ezt a problémát az EuroMillions lottóval kapcsolatban mindenki meg tudná oldani…

Oszd meg, terjedjen ez a remek európai lottó!

Az EuroMillions nyereménye és jelentkezési határideje most

Mivel a jackpot kifizetés után az EuroMillions mindig egy “alacsonyabb”, 17 millió Eurós nyereménnyel indul újra, így gyakorlatilag mindig alaposan megéri játszani rajta. Ne halogasd, vásárold meg a szelvényed most és nyerd meg a Forintban mindig többmilliárdos összeget!

Az európai EuroMillions lottó aktuális főnyereménye: -

A nyerés pillanatai az EuroMillions-on

Tetszett? Oszd meg!