Amerikai Powerball lottó

Az amerikai Powerball lottó bemutatása

Powerball lottószelvényA Powerball az egyik vezető amerikai lottó játék, de a világ egyik legismertebb lottója is egyben. Ezen a lottón nyerte meg 2013 májusában egy szerencsés a világ eddigi legnagyobb lottónyereményét, ami 590 millió dollár volt. Az amerikai Powerball hihetetlen hírnevének és a jól ismert játékmenetének köszönheti, hogy sok nemzetközi Powerball lottó, mint az ausztrál, a dél-afrikai, az új-zélandi Powerball lottó is átvette a szabályait és formáját. Ennek ellenére, ha Powerball lottóról beszélünk, akkor a legtöbben az amerikai játékra gondolnak. Mellesleg a Powerball játék nálunk is játszható (lásd lap alján), nyereménye jelenleg -.

Az amerikai Powerball lottó történelme

Az amerikai Powerball lottó 1992-óta viseli a jelenlegi nevét, mert igazából az elődjének a „Lotto America”-nak egy felújított változata. A kezdetekkor a Powerball lottót 23 tagállamban lehetett kapni, ma azonban a nagy sikerre való tekintettel, már 44-ben.

Amerikai Powerball lottó rekordok

Amerikai Powerball lottó rekord2012 novemberében úgy tűnt, hogy a nyeremény csak duzzad és duzzad és senki nem viszi el. Azonban a 15. húzás után végre két nyerő szelvény is lett. Így az 588 millió dollár világrekord főnyereményt (7 tonna aranynak felel meg) két nyertes osztotta el egymás között.
Azonban 2013 májusában Powerball lottó főnyereménye új magaslatokba tört, megdöntötte a saját világrekordját és egy amerikai 84 éves hölgy 590 millió dollárral lett gazdagabb.
De 2013-ban még egy alkalommal duzzadt a főnyeremény összege odáig, hogy ezzel a világ legnagyobb nyereményeinek dobogóján 448 millió dollárral megszerezte a 3. helyet.

Az amerikai Powerball szabályai

A játékosoknak 5 számot kell eltalálnia egy 1-59 lévő tartományban és a pótszámot, azaz a Powerball-t egy 1-35-ig terjedő számtartományból. Így összesen hat számot kell eltalálnia egy Powerball telitalálathoz. A gépi lottóhúzáskor a pótszámot egy külön urnából húzzák. A pótszám teszi lehetővé, hogy a játékosok többféle nyereményben részesüljenek, és ez elengedhetetlen a jackpot (főnyeremény) megnyeréséhez is.

Az amerikai Powerball lottón van egy nyereményduplázó funkció is, a „Power Play”, ami a másodlagos nyerőosztályok nyereményeinek megduplázását vagy megnégyszerezését eredményezheti. A Power Play külön díjba kerül, ha a játékos ezt is kéri.

Így alakulnak a nyeremények a Power Play megjátszásával, vagy anélkül

Powerball nyeremények

Ha nem találjuk el a hatodikként húzott számot (az ábrán pirossal jelölt), akkor hármas, négyes és öt találatosra kapunk nyereményt. Ha eltaláljuk, akkor már önmagában ezért is nyertünk, de a hatodikként húzott pótszám mellett egy, kettő, három, négy szám eltalálása is nyereményt fizet ki, míg a pótszám és öt szám a főnyereményt jelenti.

Osztály Találat Nyeremény Nyeremény
Power Play-el
1. 5 + Powerball Jackpot Jackpot
2. 5 $ 1,000,000.00 $ 2,000,000.00
3. 4 + Powerball $ 10,000.00 $ 40,000.00
4. 4 $ 100.00 $ 200.00
5. 3 + Powerball $ 100.00 $ 200.00
6. 3 $ 7.00 $ 14.00
7. 2 + Powerball $ 7.00 $ 14.00
8. 1 + Powerball $ 4.00 $ 12.00
9. 0 + Powerball $ 4.00 $ 12.00

Powerball sorsolások szabályai

Az amerikai Powerball húzása minden szerdán és szombaton helyi idő szerint 23:00-kor van, a szelvények eladását a húzás előtt három órával zárják le. Másnap reggel nálunk már láthatóak is a nyerőszámok. A jelenlegi Powerball nyerőszámok:

2023.01.21U.S. - Powerball nyerőszámok
Ez a játék jelenleg nem elérhető nálunk
5
14
19
46
64
22
Az utolsó néhány Powerball sorsolás video megtekintéséhez kattints ide!

Powerball lottó sorsolás archívum

Ha az összes régi Powerball sorsolás eredményére kíváncsi vagy, látogasd meg partnerünk, a lottozo.com Powerball nyerőszámok oldalát!

Az amerikai Powerball lottó nyerési esélyei

Ezen a lottón kilenc nyereménykategória van. Ahhoz, hogy a fődíjat elvidd, öt számot és Powerball-t is el kell találnod. A második díjhoz csak az öt fő számot a 3. 5. 7. 8. és 9. díjhoz megint csak helyesen kell tippelni a Powerball-t, mint a fenti táblázat mutatja.
A nyereményen 36% adó van. A nyertesnek 60 napja van, hogy jelentkezzen a nyereményéért. Ha nyertes nem jelentkezik, akkor a pénzt szétosztják a 44 amerikai állam között.
A nyertes egy összegben vagy 30 éves törlesztésben veheti fel a nyereményét. A Powerball hivatalos oldalán mindkét összeget közzéteszik. A készpénzes összeg (Cash Value) alacsonyabb a részletekben adott (Current Estimated Jackpot) összegnél.

Amerikai Powerball lottó anekdota

2011 augusztusában egy férfinek Minnesota államban támadt egy sejtése, hogy aznap éjszaka lesz az ő szerencse éjszakája. Általában egy lottószelvényt szokott venni, de aznap eldöntötte, hogy ötöt vesz. Annyira biztos volt magában és a megérzésében, hogy mondta is szelvényárusítónak: „nem kell több lottószelvény eladnia, mert nálam van a nyerő”. A megérzése hajszálpontos volt ugyanis az öt szelvényének egyike tényleg nyerő volt és azon a héten ő nyerte a 228.9 millió dolláros jackpot-ot.

Tetszett? Oszd meg!

 

Powerball lottó gömbbe öltözött lányok

A Powerball nyereménye és jelentkezési határideje most

Mivel a jackpot kifizetés után a Powerball mindig egy “alacsonyabb”, $40 milliós nyereménnyel indul újra, így gyakorlatilag mindig alaposan megéri játszani rajta. Ne halogasd, vásárold meg a szelvényt most és nyerd meg a Forintban mindig többmilliárdos összeget!

Az amerikai Powerball lottó aktuális főnyereménye: -

Ha szeretnél játszani, de nem tudod, mi a következő lépés, kezdheted itt!

Oszd meg, ismerjék meg a többiek is a Powerball lottót!