Amerika – Mega Millions lottó

Mega Millions – Az amerikai lottó bemutatása

Egy Mega Millions jackpotAz amerikai Mega Millions lottó gigászi főnyereményeivel nemzetközi hírnévre tett szert.

Ez a lottó büszkélkedhet ugyanis a világ eddigi legnagyobb főnyereményeivel, ami 2012-ben 656 millió dollár volt, 2013-ben pedig rekord 648 millió dollár. Így jelenleg a Mega Millions a világ legnagyobb lottója!

A Mega Millions történelme

Mega Millions amerikai lottóA Mega Millions lottó beírta magát a történelemkönyvekbe 2012. márciusban világrekord főnyereményével, ami elérte a 656 millió dollárt. A Mega Millions akkori nyerőszámai a következők voltak: 2, 4, 23, 38, 46 és a pótszám, azaz a „Mega Ball” 23. Ennek a gigászi főnyereménynek az elérése azért volt lehetséges, mert a csábító összegű főnyeremény miatt rengeteg szelvényvásárlás történt, ami ezért 476 millió dollárról 500 millióra, majd 540 és 640 millióra duzzasztotta a főnyeremény összegét, míg végül elérte a hihetetlen összegű 656 millió dollárt. Ezen a rekord nyereményösszegen végül három szerencsés nyertes osztozott, így mindenki 218 millió dollárt vihetett haza. (Az amerikai lottókon gyakran előfordul, hogy a főnyeremény összege még a sorsolást megelőzően többször is növekszik.)

Az amerikaiak lottója a Mega Millions 2013 decemberében azonban újra 648 millió dollárnál tetőzött, tehát ezen a lottón nem ritkák a fél milliárd dollár feletti főnyeremény összegek. Ez Forintban alig elképzelhető, 100 milliárd fölötti tétel, amiből komplett luxusszálloda láncokat lehet vásárolni, míg a szokásos hazai nyereményből csak egy szebb villát..

A Mega Millions hivatalos weboldala: megamillions.com

Mega Millions szabályai

2013. október 22-én az amerikai lottó új szabályzattal állt elő, amit az alábbi táblázat szemléletesen ábrázol:

Régi szabályok szerint

Új szabályok szerint

Tippelhető számtartomány 1-56 1-75
Mega Ball tipp tartománya 1-46 1-15
Induló főnyeremény összeg $12 millió $15 millió
Másodlagos nyerőosztály minimum nyereménye $250,000 $1 millió
Másodlagos nyerőosztály maximum nyereménye $1 millió $5 millió
Húzásonkénti minimum nyereményösszeg ugrás nem meghatározott $5 millió
Megaplier opcióval  a nyereményt 2-4-szeresére növeli a nyereményt 2-5-szörösére növeli
Főnyeremény nyerési esélye 1 a 176 millióhoz 1 a 259 millióhoz
Általános nyerési esély 1 a 40-hez 1 a 15-höz
Főnyeremény éves részletbe való kifizetése 26 éven keresztül 30 éven keresztül

A Mega Millions lottón való játékhoz a játékosnak öt számot kell tippelnie 1 és 75 között és egy pótszámot 1 és 15 között, amit „Mega Ball”-nak hívnak. A pótszámot is el kell találni a főnyereményhez, illetve némelyik kisebb nyereményhez is. Kilenc nyereménykategória van.

MegaMillions szelvenyLétezik egy úgynevezett „Megaplier” opció is, amivel meg lehet többszörözni, akár duplázni, háromszorozni, négyszerezni, vagy ötszörözni az aktuális nyereményt a kisebb nyerőosztályokban. Így akár egy második helyezettből is lehet dollár milliomos, ha például az 1 millió dolláros nyereményt 5 millió dollárra ötszörözik. A Megaplier természetesen külön díj ellenében vehető igénybe.

Mega Millions sorsolások szabályai

Az amerikai Mega Millions húzása minden kedden és pénteken helyi idő szerint 23:00-kor van, (ez egyébként egy nappal a Powerball húzások előtt van) a szelvények eladását a húzás előtt három órával zárják le. Másnap reggel nálunk már láthatóak is a nyerőszámok. A jelenlegi nyerőszámok:

2023.01.20U.S. - Mega Millions nyerőszámok
Ez a játék jelenleg nem elérhető nálunk
20
29
31
64
66
17

MegaMillions lottó sorsolás archívum

Ha az összes régi MegaMillions sorsolás eredményére kíváncsi vagy, látogasd meg partnerünk, a lottozo.com MegaMillions nyerőszámok oldalát!

Mega Millions nyerési esélyei

Az amerikai Mega Millions lottón kilenc nyerési kategória létezik. A főnyereményhez el kell találni az öt fő számot és a pótszámot, azaz a Mega Ball-t. A Mega Ball-t a 3. 5. 7. és 9. díjhoz is helyesen kell tippelni.

A nyerteseknek 180 napjuk van, hogy begyűjtsék a nyereményüket, amit egy összegben vagy éves törlesztésben kaphatnak meg.

Az adó mértéke a nyertes állampolgárságától függ: amerikai állampolgároknak személyi jövedelemadót kell fizetniük, egy nem amerikainak pedig 30% adót kell fizetnie. Egy hatalmas nyeremény 30%-a nem nagy veszteség, de ha adómentes lottót szeretnél játszani, akkor arra ott van az Euromillions és az Eurojackpot.

A Mega Millions-on leggyakrabban húzott számok: 45, 36, 38, 3, 21, 27, 29, 31, 44, 48, 49 és 56.
A legritkábban húzott számok pedig: 9, 10, 14, 8, 11, 12, 15, 18, 34 és 53.

Mega Millions anekdota

Eddie Nabors Mega Millions nyertes2007 márciusában egy Eddie Nabors nevű fickónak Dalton városából az élete 180 fokos fordulatot vett, amikor egyik kollégája megemlítette neki, hogy egy daltoni nyerte a rekord méretű 390 millió dolláros főnyereményt a Mega Millions-on, de nem jelentkezett még a nyereményéért. Eddie-nek ekkor beugrott, hogy mintha ő is vett volna szelvényt azon a héten, előkereste hát a szelvényét és mit ad isten, ő volt a nyertes. Ha a barátja nem szólt volna neki, akkor talán sosem jött volna rá, hogy ő a szerencsés.

Oszd meg, ismerjék meg a többiek is a Mega Millions lottót!

A Mega Millions nyereménye és jelentkezési határideje most

Érdemes egy pillantást vetni a számokra, a Mega Millions lottót ugyanis mindig megéri játszani, így most is! Ne halogasd, vásárold meg a szelvényt most és nyerd meg a Forintban mindig többmilliárdos összeget!

Az amerikai Mega Millions lottó aktuális főnyereménye: -

Mega Millions főnyeremény

Tetszett? Oszd meg!