Online lottó – 2014 az online lottózás éve lesz!

Kimondhatjuk, hogy az online lottózás túljutott a kezdeti nehézségeken. De vajon miért? Egyre többen és egyre nagyobb bizalommal fordulnak az Internethez, ha valamit vásárolni kívánnak. Ez a bizalom az online lottó szelvények vásárlásánál is egyre nagyobb, így a 2014-es év hatalmas robbanást ígér ezen a területen is. És ha belegondolsz, hogy egy nyerő év akkor igazán nyerő, ha egy igazán nagy lottó főnyeremény hullik az öledbe…

Volt itt egy félreértés!

ok girlAz online lottózás azt jelenti, hogy kitöltesz egy szelvényt az Interneten át, de az a szelvény valójában megvásárlásra kerül egy külföldi lottózóban, abban az országban, ahol annak a játéknak a hivatalos székhelye van. Így a szelvényvásárlás teljesen hagyományosan, papír alapon történik, az Internet szerepe csak annyi, hogy kiválaszd, melyik játékon játszol és megadd a számokat hozzá. Innentől kezdve már beindul a lottó webáruház sokszáz fős gépezete, hiszen a szelvényedet valaki megvásárolja, lefotózza, feltölti a webirodádba és nagy gonddal meg is őrzi a cég. Így az eredeti szelvény biztonságos tárolásáról és átadásáról is gondoskodnak, ha nagyobb nyereményed keletkezik. A félreértés abban állt, hogy sokan nem így képzelték, hanem valami mást gondoltak “online lottó” néven – talán egy senki által nem ellenőrizhető automata játékot valahonnan a kajmán szigetekről.. (Megjegyezzük: van ilyen is!)

Megjött a bizalom

Ami külföldön már évek óta rutinszerű, az hazánkban nem mindig evidencia azonnal, hiszen hatalmas lemaradást kellett behozni az online vásárlás terén. Néhány éve jelentek meg az első lottószelvény webáruházak a magyar piacon, mint pl. a Biglotto.info, vagy a vilaglotto.com, ez utóbbi 2010 óta működik magyarul. A bizalom, néhány komolyabb hazai nyertes nyereményének köszönhetően, – amelyek között a párszázezertől a száznegyven milliósig minden megtalálható – valahogyan megjött és a játékosok felismerték, hogy a nyereményeket bizony kifizetik, a pénzt meg lehet kapni. Ennek alapja pedig pont az előző részben írt papír alapú szelvény vásárlása volt, hiszen a szelvény felmutatójának – bár ebben az esetben nem kell “felmutatni” – kifizeti a nyereményt az adott lottótársaság! A jelenlegi első két helyezettet nézve a tét pedig nem is kicsi:

Nem kell utazgatni

Az ember persze szívesen elutazik, hogy begyűjtse pl. az EuroMillions -, vagy a Powerball - fődíját (ezek friss adatok), de ugye a kisebb nyereményeknél ez felesleges teher lenne. Ezt a gondot is le kell venni a vállakról és lám ez a probléma is meg van már oldva. De erről még később!

Nem mind arany…

sad girlSok weboldal kínálja azt az ígéretet, hogy ott különféle szelvényeket lehet vásárolni, de a vevő nem lehet biztos abban, hogy a vásárlás tényleg megtörténik. Ez pedig egy telitalálatos tipp esetében azért nem mindegy! Sajnos ma is léteznek olyan online lottó webáruházak, ahol egyáltalán nem biztos, hogy a szelvényvásárlás valóban megtörténik. Ennek elég jó mutatója lehet egy silány magyar fordítás, gagyinak tűnő oldal vagy a cég nehéz elérhetősége. Így csak az lehet a garancia, ha a vásárló kap egy fotót is a szelvényéről. Ilyen oldal nincs sok, de ha számba vesszük a választék nagyságát, valamint a szolgáltatás kezdetét, a kialakult fogyasztói bizalmat is, akkor csak egyetlen oldal marad: a Lotter nevű oldal. És ami a bizalom mellett szintén fontos: az az ár kérdése. Ebben hatalmas eltérések vannak, a Lotter alkalmazza a legkedvezőbb szelvény árakat.

És a nagy titok

lotterAz összes komoly oldal mögött, ami magyarul is szolgáltat, valójában a Lotter áll, a szelvények vásárlását és kezelését ugyanis ők bonyolítják! Ennek ékes bizonyítéka, hogy ha a vásárló elkezd ezeken az oldalakon kattintgatni (vagy akár itt, nálunk), akkor előbb-utóbb a Lotter oldalán köt ki. Nincs ebben semmi meglepő, de mivel a Lotter oldala angol nyelvű (idén magyarul is elérhető lesz) ezért szükséges volt, hogy legalább a legfőbb adatokat magyarul is hozzáférhetővé tegyék, ezért elég sok oldal született, ahol ezt meg is tették, a jobbakon a Lotter “kezelési útmutatója” is megtalálható, hogy mindenki el tudjon boldogulni, nyelvtudástól függetlenül. Az sem mellékes, hogy a Lotter egy lottó számlát kezel, ahova a kisebb nyeremények kerülnek, hogy azokat ki lehessen kérni bankszámlára, vagy akár el lehessen játszani. A nagyobb nyereményeknél pedig a nyertes kiemelt bánásmódban részesül, hiszen a teljes folyamatban végig segítséget kap.

Ki lesz a következő magyar nyertes?email laptop girl

Csak a fenti kérdés maradt tisztázatlan. Lehetsz ugyanis Te, bármilyen meglepő is számodra. Ha ugyanis belegondolsz abba, hogy a szelvény árak nem annyival nagyobbak, mint amennyivel nagyobb a nyeremény, akkor valójában a külföldi lottózás sokkal olcsóbb, mint a hazai. (A hazai tipposzlop ár jelenleg 225 Ft, a külföldi ezzel szemben 400-800 Ft, játéktól függően. A nyeremény viszont átlagban hússzor akkora.) Szóval tekintsd át nyugodtan a lenti listát, vagy az összes elérhető külföldi játékot és rohanj a szelvényedért! Persze ne a lottózóba, hanem az egérrel rohangálj a képernyőn!

Tetszett? Oszd meg!

A TOP 10 nemzetközi lottó MOST

Butler win

Amerikában egy ilyen 218 millió $-os nyeremény nem számít kiugróan nagynak, csak simán nagynak!

Bayford win

A legnagyobb európai nyereményt az angliai Bayford házaspár söpörte be: a csekken szereplő összeget angon fontban kell érteni!

Amit érdemes most megjátszanod: top 6

Ha felkeltette az érdeklődésed az online lottó, akkor itt kezdheted az ismerkedést az online lottózással! Sok szerencsét hozzá!

Tetszett? Oszd meg!