A lottómilliomos elárulja a titkát!

Az egykori buszsofőr, aki 20 éve több, mint 10 millió fontot nyert az Írországban is játszható EuroMillions lottón – és azóta megsokszorozta a vagyonát – elárulta a 88 millió eurót érő titkát: maradj laza és kérj hasznos pénzügyi tanácsokat.

Peter Lavery (54) élete 1996-ban teljesen megváltozott, amikor szombat este kapott egy telefonhívást, hogy nyert 10 248 233 fontot. Figyelmeztették, hogy Írország legújabb milliomosát el fogják árasztani ajánlatokkal a befektetési tanácsadók, tulajdonkezelők és nyugdíjalap menedzserek.

A Sunday Independentnek adott interjúban Peter elmondta, hogy tudja, hogy nehéz, de meg kell próbálniuk a nyerteseknek nyugodtan és lazán kezelni a helyzetet. Idézzük:

„Nem lesz könnyű. Azt tanácsolom, hogy először tegyék be a bankba a pénzt és hagyjanak maguknak időt kigondolni, hogy mi legyen a következő lépés. Szükségük lesz egy jó pénzügyi tanácsadóra és egy jó ügyvédre, mert sokan próbálják majd rábeszélni különböző befektetésekre. Húsz ügynök húsz különböző dolgot fog mondani, hogy mibe fektesse be a pénzét. Tudni kell, hogy kiben lehet megbízni. Ha ezen túl vannak, önöké lehet a világ.”

A nyeremény után Peter vásárolt egy tudor stílusú kastélyt és különböző autókat, például két Jaguart is.

Megkérdezték, hogy a főnyeremény után boldogabb lett-e az élete. A válasza:

„Biztos, hogy boldogabbá tett. A pénz maga nem boldogít, de sokkal könnyebbé teszi a megélhetést, és egy életen át tartó élményt nyújt, tehát nem panaszkodhatok.”

Legfrissebb EuroMillions nyerőszámok

2023.01.20Spain - EuroMillions nyerőszámok
Ez a játék jelenleg nem elérhető nálunk
3
6
13
40
42
7
11

 

Amikor a belfasti férfi megnyerte a sorsolást, 33.5 millió ember játszott és pont Peter volt az a szerencsés, akinek kihúzták a számait. Azt mondta, a legjobb az volt, hogy lehetősége volt segíteni másokon, még egy jótékonysági alapítványt is létesített. Emellett megengedhette magának, hogy beutazza az egész világot.

„Olyan sokat utaztam a világban, amit más esetben nem tudtam volna megtenni. Ausztrália, Új- Zéland, voltam Amerikában vagy százszor, és hajóúton vagy hatvanszor az elmúlt 20 évben. Szóval, igen. Megnyitotta előttem a lehetőségek kapuját.”

Talán a legrosszabb a nyereményben az az volt, hogy éppen édesapja halála után történt.

„14 hónappal előtte vesztettem el őt, édesanyám pedig már fiatal koromban elhunyt. Ppedig azt szerettem volna, hogy velem együtt örüljenek és egy kicsit visszadhassak nekik. Soha nem vágytak különösebben semmire, de mindent megadtak, amire nekünk szükségünk volt, így szerettem volna egy kényelmesebb életet biztosítani nekik. Talán ez volt a legnehezebb.”

Arra a kérdésre, hogy lottózik-e még, peter nevetett:

„Annyit mondhatok csak, hogy nem erősítem meg és nem is tagadom, hogy én vagyok a jelenlegi nyertes.”

A Dublini Applegreen a benzinkút, ahol Peter vásárolta a nyertes EuroMillions szelvényt, csökkentette az üzemanyag árát, ezzel ünnepelték a nyereményt. A vásárlás helyszíne mindig részesül ilyenkor egy bizonyos bónuszban, de nem tudjuk, hogy pontosan mennyit kaptak.

A Nemzeti Lottó sajtóirodája megerősítette, hogy főnyeremény esetén plusz bónuszt kapnak a szelvényt eladó irodák, de mindig a kereskedőtől függ, hogy nyilvánosságra hozza-e a kifizetett összeget.

Az EuroMillions nyereménye és jelentkezési határideje most

Mivel a jackpot kifizetés után az EuroMillions mindig egy “alacsonyabb”, 17 millió Eurós nyereménnyel indul újra, így gyakorlatilag mindig alaposan megéri játszani rajta. Ne halogasd, vásárold meg a szelvényed most és nyerd meg a Forintban mindig többmilliárdos összeget!

Az európai EuroMillions lottó aktuális főnyereménye: -

A nyerés pillanatai az EuroMillions-on

Oszd meg, lássák mások is!