Játszhatnak-e a nem amerikai állampolgárok az amerikai lottókon?

Ki vehet részt a Mega Millions, a Powerball és más amerikai játékokon?

Gondolkoztál már azon, hogy kik vehetnek részt az amerikai lottókon? Vajon jogosult vagy a nyereményre, ha nem vagy amerikai állampolgár? Vásárolhatsz egyáltalán szelvényt? Fel tudod majd venni a pénzt, ha nyersz?

A válasz: igen. Igen, részt vehetsz a Powerballon és a Mega Millionson is, attól függetlenül, hogy amerikai állampolgár vagy-e vagy sem. Kikötés az életkorban van, mivel csak 18 éven felüli személyek vehetnek részt lottósorsolásokon. Bármelyik államban vásárolhatsz szelvényt, akkor is, ha nem ott laksz.

És természetesen, ha szelvényt vásárolhatsz, akkor a nyereményre is jogosult leszel. Azonban tisztában kell lenni a saját országod nyeremény adózási szabályaival, hiszen azok is fognak rád vonatkozni. Ez országonként eltérő. Nagyobb külföldi nyeremény esetén érdemes konzultálni helyi adózási szakemberrel.

Szelvényvásárlás külföldről

Valójában a nem amerikai emberek is szerezhetnek szelvényt az Egyesült Államokban, akkor is ha nem laknak ott. A lényeg minden esetben az, hogy létező, lottózóban megvásárolt szelvény legyen az eredmény. (Kifejezetten ilyen szolgáltatást nyújt partnerünk, ahol a cég alkalmazottja vásárolja meg a szelvényt a helyszínen.)

Ezt nagyon fontos észben tartani, hiszen kétségbe vonható, hogy hogy nyerhet-e valaki egy olyan országban, ahol sosem járt előtte. De ha rendelkezel egy szelvénnyel, amit a nevedben vásároltak meg, akkor a helyzet ugyanolyan, mintha odautaztál volna.

Illegális bevándorló nyerhet amerikai lottón?

Mivel nincs külön szabály arra, hogy ki léphet be a lottózókba, így az illegális bevándorlók is vehetnek szelvényt és felveheti a nyereményt. Azonban meglehet, hogy a nyeremény kifizetése után kitoloncolják az illetőt. Volt már arra példa, hogy egy bevándorló 750 000 dollárt nyert, majd el kellett hagynia az Egyesült Államokat. De volt olyan is, hogy éppen a nyeremény miatt lett nagyobb esélye valakinek a zöldkártya megszerzésére. Ha illegálisan tartózkodsz az Államokban, akkor a nyeremény felvétele előtt érdemes konzultálnod egy szakértővel.

Nyerhetnek lottót büntetett előéletűek?

A szabályok államonként eltérnek, de a legtöbb esetben a büntetett előéletűek legálisan részt vehetnek a lottósorsolásokon és a nyereményre is jogosultak lesznek.

2014-ben történt egy eset, mikor egy férfi több, mint 2 millió dollárt nyert a Florida Super Million lottón. Hogy miért kavart nagy port az eset, az az volt, hogy ezt az embert 1999-ben elítélték pedofíliáért. Végül vádalkut kötött és egy évet kellett börtönben töltenie és regisztrálták, mint szexuális bűnelkövetőt.

A Florida Lottónak nincs semmilyen korlátozása a büntetett előéletűekre nézve, így a férfi minden akadály nélkül felvehette a nyereményét.

Az emberek felháborodtak, hogy hogy nyerhet ekkora összeget egy szexuális erőszaktevő. A HuffPost egyik cikkében Toni Tommasi azt nyilatkozta, hogy az eset okot ad Isten létezésének a megkérdőjelezésére.

Míg sokan rossz dolognak tartják, hogy gyilkosok és erőszaktevők is milliókat nyerhetnek a lottón, addig mások szerint nekik is ugyanolyan joguk van felvenni a nyereményt, mivel a bűnükért már leülték a büntetést.

 

Powerball, Mega Millions, New York és California Lottó nyeremények most

 gombra kattintva máris saját szelvényt vásárolhatsz a legnagyobb amerikai lottóra, a Powerball-ra! Ha a szelvényvásárlás menete érdekel, akkor ez az írás szól neked: online szelvényvásárlás

Oszd meg, lássák mások is!