Az EuroMillions főnyeremény plafon bemutatása

Néhány lottójáték esetén a főnyeremény halmozódása nincs korlátozva, míg más játékoknál igen. Ez a korlát lehet egy adott összeg, de lehet a halmozódások száma is. Akkor beszélhetünk halmozódásról, ha az adott sorsolásnál nincs egyetlen telitalálatos szelvény sem, így a lottó főnyereményt nincs kinek odaadni. Az EuroMillions esetében a főnyeremény plafon szabályai sok változáson mentek át.

A főnyeremény maximum története

2004-ben, amikor az EuroMillions elindult, az eredeti szabály az volt, hogy a játékban maximum tizenkettő halmozódás lehet, így teljesen mindegy volt, hogy a tizenharmadik sorsolásra mekkorára növekedett a főnyeremény összege, azt el kellett osztani az alacsonyabb nyerőosztályban, ha nem akadt addigra sem nyertes.

2009 novemberében azonban megváltozott ez a halmozódási szabály: a főnyeremény legnagyobb lehetséges összegét (amit mi az EuroMillions főnyeremény maximum néven említünk) 185 millió euróban határozták meg, azzal a kitétellel, hogy ez a maximális érték 5 millió euróval növekszik minden olyan esetben, amikor valaki megnyeri.

Colin és Chris Weir2011 július 12-én ez meg is történt, ugyanis a skót házaspár, Chris Weir és Collin Weir megnyerték a 185 millió eurót.
Ekkor a főnyeremény plafon 190 millió euróra növekedett, és azóta is ez van érvényben.
Vagy ez csak a látszat és történt azóta változás?

A jelenlegi EuroMillions főnyeremény plafon

Hozzátartozik a dologhoz, hogy 2012. január 12-én a főnyeremény maximumot egyöntetűen 190 millió euróban határozták meg, további növekedési lehetőség nélkûl, az alábbi kitétellel: ha a főnyeremény eléri ezt az értéket, akkor a következő kettő sorsoláson belül meg kell azt nyerjék. Ha ez nem sikerül, akkor a főnyeremény 190 millió eurós összege a második sorsolást követően el lesz osztva az egyel alacsonyabb nyerőosztály (5+1) nyertesei között, illetve ha ott sincs nyertes, akkor az 5 találatosok között. Jelenleg tehát ez a szabály van érvényben.

Az Euromillions szabályok változhatnak

Az EuroMillions főnyeremény szabály nyitottsága

Mindez a szabályrendszer azonban nem sokat ér, mivel a játék szervezői fenntartják a jogot, hogy a szabályokat egyoldalúan megváltoztassák, bármilyen előzetes bejelentés nélkül. Ezt a szabályzatban úgy fogalmazzák meg, hogy – szabad fordításban – “A jackpot maxmium összege időről-időre bármilyen szabályrendszerhez igazodhat, amit a Bizottság előzetesen elfogad.”

Szóval ha a szabályok nem változnak, akkor a 190 millió euró szét lesz osztva legkésőbb 2014. október 28-án kedden, vagy pedig a 24-i illetve 28-i sorsoláson megnyeri valaki. Talán pont te?

Tetszett? Oszd meg!

Az EuroMillions nyereménye és jelentkezési határideje most

Mivel a jackpot kifizetés után az EuroMillions mindig egy “alacsonyabb”, 15 millió Eurós nyereménnyel indul újra, így gyakorlatilag mindig alaposan megéri játszani rajta. Ne halogasd, vásárold meg a szelvényed most és nyerd meg a Forintban mindig többmilliárdos összeget!

Az európai EuroMillions lottó aktuális főnyereménye: -