Elajándékozta 40 millió dolláros nyereményét egy kanadai nyugdíjas

lotto_max_ticket

Átszámolva több mint 8 milliárd forintot nyert egy kanadai nyugdíjas, aki nem várta meg, hogy megszédítse a gazdagság. Eladományozta a Lotto-Max nyereményét, mert mint mondta, úgysem tudta volna mire költeni.

Jó helyre került a kanadai lottó 40 millió dolláros főnyereménye. A nyertes ugyan nem nélkülözött, de gondoskodott azokról, akik igen. Tom Crist egy percig sem habozott, amikor felhívta a szerencsejáték társaság, hogy megütötte a főnyereményt. Rögtön tudta, mire fogja fordítani. ,,Szerencsés voltam a munkában, egész életemben, és tettem annyit, hogy el tudjam tartani magamat és a gyermekeimet” – nyilatkozta később a CBC tévétársaságnak.

Tom_Crist

Ugyan májusban nyert, a pénzt mégis csak most vette át. Azt hitte, minél tovább halogatja a dolgot, annál kisebb lesz a felhajtás. A kanadai lottó szabályzata szerint ugyanis a nagy összeg nyerteséről fotót kell készíteni, amikor átveszi a csekket. Azért hagyta ezt a karácsony előtti hétre, hátha akkor elvész a hírek és az ünnepi készülődés között a bejelentés. Tévedett.

Pedig nincs miért szégyenkeznie, és a pénzt kérőktől sem kell tartania. Egyúttal ugyanis azt is közölte, hogy pénzt a Kanadai Rákellenes Társaságnak, valamint egy helyi egészségügyi szervezetnek adományozza. A felajánlás kedvezményezetteit nem véletlenül választotta: ott ápolták rákbeteg feleségét 2012 februári haláláig.

Forrás: kanadavilaga.com

Tetszett? Oszd meg!

Hogyan játszhatsz külföldi lottón?

A cikkben szereplő kanadai lottó főnyereményt Te is megnyerhetted volna! De talán nem mindenki ajándékozta volna el a teljes összeget. A külföldi lottózás ma már nem lehetetlen, Te is vehetsz lottószelvényt külföldi játékokra. Kezdd el az ismerkedést a külföldi lottózással itt!

Jelenleg a Canada Lotto főnyereménye:

A Világ Top3 nyereménye most: