Donald Trump lottót alapítana a kémeknek

Az intelligencia és belbiztonsági szervek már így is elég nagy falatot kapnak a szövetségi költségvetésből, de Donald Trump mégis úgy gondolja, több anyagi forrásra lenne szükségük. Így 2000-ben indítványozta, hogy az amerikaiak növeljék meg a biztonsági költségvetést, méghozzá lottószelvényekkel.

donald_trump_2016._we_shall_overcomb._23247310002016-ban Trump a Reform Párt jelöléséért indult. Ross Perot alapította a pártot, majd később csatlakozott Pat Buchanan és a volt birkózó, Jesse Ventura is. A The America We Deserve, azaz, Az Amerika, amelyet megérdemlünk, című kampánykönyvében  Trump panaszkodott, hogy az Amerikai Egyesült Államok nem veszi komolyan a kémeket. „Többet kell kiképeznünk és alkalmaznunk belőlük,” írta. „jóval több pénzt kell fordítanunk arra, amit a szakértők csak úgy hívnak, emberi intelligencia.”

És honnan szerezzünk meg azt a pénzt? Hát lottón. „Biztos vagyok benne, hogy ha indítanék egy nemzetvédelmi lottót, az Egyesült Államok városainak terror elhárításának a javára, elegendő bevételhez juthatnánk, hogy kémeket képezzünk ki és béreljünk fel az egész világon, és még szétosztani is maradna belőle.” Elmélkedett Trump. „Csak képzeld el: A (Trump) Nemzeti Biztonsági Lottó ugyanúgy működne, mint például a Powerball Lottery, de az összes bevételét terror-elhárítási kampányokra fordítaná. Egy jó ok arra, hogy szelvényt vásároljanak az emberek.

Csakhogy a lottók bevételének nem túl nagy része jut a kormánynak. Az NBC News 2012-es becslései szerint minden Powerball dollár 72 %-a a kormány költségvetésén kívülre kerül. Ebben az arányában, minden, az elmúlt 24 évben eladott Powerball szelvény összesen körülbelül 16 milliárd dollár nagyságú összeggel járulhatott volna hozzá az új kémszervezet fenntartásához. Ami szinte megegyezik azzal az összeggel, amit a kormány csak egyedül a 2013-as évben terrorelhárításra fordított.

Donald Trump talán a még több kém, még több kontroll, még több korlátozás bevezetésében látja a fényesebb jövőt. De az igazság az, hogy a még több és még jobb oktatás, még több szabadság és ésszerűség, az emberek szemének felnyitása vezetné az emberiséget a helyes irányba, hiszen a szabadság és ésszerűség született együtt az emberrel, nem pedig a terrorizmus és a kémkedés. Ez utóbbiakat idővel pont megszüntetné egy ésszerű irányokat támogató és az emberiség érdekeit szem előtt tartó kormányzás.

Tetszett? Oszd meg!

Ne maradj le a következő Powerball sorsolásról!

Az amerikai Powerball lottó aktuális főnyereménye:
-

Legutóbbi nyerőszámok

Íme a legfrissebb Powerball nyerőszámok:

2022.08.08U.S. - Powerball nyerőszámok
Ez a játék jelenleg nem elérhető nálunk
32
45
51
57
58
12

A világ top 6 lottója most: