Alabama akkora csődben van, hogy saját állami lottót akar indítani

Kormányzó: „Eljött az ideje, hogy végre megoldást találjunk”

NEW YORK (CNNMoney) — A megszorult Alabama kormányzója egy állami lottót szeretne létesíteni, hogy javítson a helyzeten.

„Alabama állam jelenleg képtelen finanszírozni a nép alapvető szükségleteit.” Mondta Robert Bentley kormányzó egy videó üzenetben. „Eljött az ideje, hogy végre valami megoldást találjunk. Ezzel biztosíthatjuk évről évre, hogy ne kelljen adót emelni vagy újabb gyors intézkedést indítani államunk pénzügyi problémáira” – monda.

Bentley összehívott egy rendkívüli ülést az állam jogalkotóival, hogy engedélyezzenek egy szavazást a lakosság körében. A szavazás egy alkotmánymódosításról szólna, mely szerint lehetővé tennék egy lottó alapítását, amely segítene betömni a lyukat az állam gyászos költségvetésén. Azt nyilatkozta, hogy ez évente 225 millió dolláros bevételt jelenthet.

Bentley szerint a korábbi erőfeszítések, mint például a kormány redukálása, a feleslegesnek vélt kiadások megszüntetése, a kölcsönök és az egészségügy irányításának privát szektorba való áthelyezése nem volt elég a probléma helyreállítására. Azt is elmondta, hogy a javaslata, egy kiegyensúlyozott adórendszerről, vissza lett utasítva.

„Sok alabamai lakos játszik különféle lottókon, de más államokban” – mondta. “Mint tudjátok, sok szomszédos államnak van saját lottója és mi, alabamaiak vagyunk a legjobb ügyfeleik. Itt az ideje, hogy végre ne más államokat gyarapítsunk, hanem tartsuk itthon a pénzünket és oldjuk meg a problémánkat.” A szomszédos Mississippi államnak szintén nincs lottója. De a többi határos államnak, Floridának, Tennessee-nek, Georgia-nak mind van.

Az Alabamai Vezető Költségvetési Hivatal adatai alapján, az állami adójövedelem az elmúlt években stagnál, és nem tud lépést tartani a kiadásokkal. A hivatal még nagyobb költségvetési hiányt jósol a költségcsökkentések ellenére.

De nézzük az amerikai lottók nyereményeit most!

A gombra kattintva máris szelvényt vásárolhatsz! Ha a szelvényvásárlás menete érdekel, akkor ez az írás szól neked: online szelvényvásárlás