$447 milliós Powerball nyeremény Kaliforniában

Egy szerencsés Powerball játékos mind a hat kihúzott számot eltalálta és 447,8 millió dollár nyereményt vehetett fel. A sorsjegyet Dél-Kaliforniában vásárolták és ez a tizedik legnagyobb lottó nyeremény az Egyesült Államok történetében – jelentették be vasárnap.

A nyertes szelvényt a Marietta Liquor & Deli nevű helyen vásárolták – tette közzé a California Lottery.  A nyereményt leghamarabb hétfő reggel 8 órakor lehet felvenni, de a nyertesnek pontosan egy éve van, hogy jelentkezzen a pénzért.

Az autópálya mellett lévő üzletbe főleg a Sun City-ben (egy városrész Menief-ben) élő nyugdíjasok járnak vásárolni. Ez a városrész kifejezetten idős nyugdíjasoknak lett kialakítva.

A Marietta Liquor & Deli tulajdonosa, Matthew Alberre azt nyilatkozta, hogy nem tudja, melyik vásárlója nyerhette meg a jackpot-ot, Nem tudja azt sem, hogy mit fog kezdeni a családja az 1 millió dolláros bónusszal, ami ilyenkor annak az üzletnek jár, ahol a szelvényt feladták.

„Annyira boldogok vagyunk,” mondta Alberre, aki az édesapjával együtt vezeti a boltot.

Ez az év szörnyen indult az Alberre családnak, miután az apát tüdő-fibrózissal diagnosztizálták.

„Év elején úgy tűnt, hogy ez lesz az eddigi legrosszabb évünk, és hat hónapra rá megütöttük a Powerball-t. Nagyon-nagyon hálásak vagyunk annak, hogy így történt” mondta Alberre.

A vasárnap esti szerencseszámok a 20-26-32-38-58 voltak, a Powerball számnak pedig a 3-at húzták.

2023.01.21U.S. - Powerball nyerőszámok
Ez a játék jelenleg nem elérhető nálunk
5
14
19
46
64
22

   

A Powerball szóvivője, Randy Miller azt nyilatkozta, hogy a becsült főnyeremény a nyertes által választható járulékon alapszik, amit 29 évig éves részletekben adnak ki. A nyeremény készpénzben $ 279,1 millió lenne. Mindkét összeg levonások és adó előtt lenne ennyi.

Vasárnap este a sorsolás előtt a becsült főnyeremény $ 435 millió volt. A jackpot azért nőtt idáig, mert nem vitték el a fődíjat egészen április 1-je óta. Annak az esélye, hogy valaki megnyerje a vasárnapi jackpot-ot, csupán 1 a 292.2 millióhoz volt.

A Powerball nyereménye és jelentkezési határideje most

Mivel a jackpot kifizetés után a Powerball mindig egy “alacsonyabb”, $40 milliós nyereménnyel indul újra, így gyakorlatilag mindig alaposan megéri játszani rajta. Ne halogasd, vásárold meg a szelvényt most és nyerd meg a Forintban mindig többmilliárdos összeget!

Az amerikai Powerball lottó aktuális főnyereménye: -

Ha szeretnél játszani, de nem tudod, mi a következő lépés, kezdheted itt!

Oszd meg, ismerjék meg a többiek is a Powerball lottót!